معاون سرمايهگذاري سازمان انرژيهاي تجديدپذير و بهرهوري انرژي برق (ساتبا) با اشاره به فراخوان ملي براي توسعه سامانههاي خورشيدي پشتبامي به نقش مردم و لزوم طراحي مدلهاي اقتصادي مقرونبهصرفه براي مشارکت عمومي اشاره کرد و گفت: اين طرح بهلحاظ راهبردي يکي از مهمترين اقداماتي است که ميتواند به کاهش ناترازي شديد انرژي در کشور کمک کند.
جعفر محمدنژاد سيگارودي با بيان اينکه با توجه به اهميت موضوع، لازم است هرچه سريعتر رويه اجرايي مشخصي براي آن تدوين شود، اظهار کرد: جلساتي در اين زمينه طي روزهاي آينده در وزارت نيرو برگزار خواهد شد و اميدواريم هفته آينده بتوانيم نظرات دقيقتري را ارائه دهيم.
به گزارش تابناک به نقل از ايسنا؛ وي افزود: ايران در منطقهاي واقع شده که از بالاترين ميزان تابش خورشيد برخوردار است. در حقيقت، ما روي گنجي به نام انرژي تجديدپذير خوابيدهايم، اما متأسفانه تا امروز استفاده مؤثري از آن نشده است. اجراي طرح سامانههاي خورشيدي پشتبامي ميتواند نقطهعطفي در جهت استفاده از اين ظرفيت بزرگ باشد.
معاون سرمايهگذاري سازمان انرژيهاي تجديدپذير و بهرهوري انرژي برق با تأکيد بر اينکه توسعه سامانههاي خورشيدي خانگي ميتواند يکي از مهمترين راهحلهاي کاهش فشار به شبکه برق کشور در فصل تابستان باشد، گفت: وقتي خانوارها بتوانند بخشي از برق خود را بهصورت مستقل تأمين کنند، نهتنها وابستگي به شبکه سراسري کاهش مييابد، بلکه فرهنگ بهرهگيري از انرژي پاک نيز نهادينه ميشود. اين موضوع در بلندمدت به پايداري شبکه و کاهش هزينههاي توسعه زيرساختهاي سنتي برق کمک خواهد کرد.
به گفته محمدنژاد براي موفقيت چنين طرحي، لازم است همه اجزاي دولت، بخش خصوصي و مردم در کنار هم قرار بگيرند. ما اگر نتوانيم از خورشيد که فراوانترين و پاکترين منبع انرژي در کشور است بهره بگيريم، ناترازي انرژي هر سال شديدتر خواهد شد. اکنون زمان تصميمهاي بزرگ و جدي در حوزه انرژي است.
وي با اشاره به نقش مردم و لزوم طراحي مدلهاي اقتصادي مقرونبهصرفه براي مشارکت عمومي ادامه داد: يکي از اهداف اصلي ما، دعوت از مردم براي سرمايهگذاري در اين طرح است، اما طبيعتاً بايد مدلي طراحي شود که براي خانوارها بهصرفه باشد. به همين دليل در حال بررسي مدلهايي هستيم که با کمک بانکها، صندوق پروژهها يا به شکل عرضه در بازار بورس انرژي قابل اجرا باشد.
محمدنژاد خاطرنشان کرد: محاسبات ما نشان ميدهد که مدل عرضه در بورس انرژي و همچنين مدل حمايتي ساتبا ميتواند براي مردم جذاب باشد. هدف اين است که با ترکيب روشهايي مانند کمک صندوقها، مشارکت بانکها، آورده شخصي يا در غالب تعاونيهاي حمايتي با پشتيباني دولت يا بخش خصوصي، مدلهاي متنوع و قابل اجرا ارائه دهيم.
معاون سرمايهگذاري سازمان انرژيهاي تجديدپذير و بهرهوري انرژي برق تأکيد کرد: تمامي اين پيشنهادها طي دو هفته آينده مورد بررسي دقيق و چکشکاري قرار خواهد گرفت. پس از نهايي شدن جنبههاي فني و اقتصادي طرح و در صورتي که مدل ارائهشده براي مردم جذاب و قابل اجرا باشد، نتيجه نهايي از سوي وزير نيرو بهصورت رسمي اعلام خواهد شد.
به گزارش ايسنا، عباس علي آبادي، وزير نيرو نيز در سخناني اعلام کرده بود که سه نسخه متفاوت از اين سامانهها طراحي و آماده شده و قرار است با مشارکت گسترده مردم، گام بلندي در مسير خودتأميني انرژي در بخش خانگي برداشته شود.
وي همچنين تأکيد کرده است که دستگاههايي مانند شهرداريها و وزارت راه و شهرسازي ميتوانند با ارائه مشوقهايي همچون تخفيف در هزينههاي ساختوساز يا افزايش درصد مجاز ساخت، به توسعه اين طرح کمک کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.