اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

دخالت هوش مصنوعي در خبر مرگ هنرمند جوان

به گزارش آذربايجان، هنوز زمان زيادي نيست که خبر مرگ يک هنرمند کانادايي-پرتغالي در فضاي مجازي منتشر شده است. سنت فون کولوچي براي اينکه مي خواست شبيه يکي از ستارگان گروه موسيقي کره اي بي تي اس شود، بعد از چندين عمل جراحي پلاستيک در بيمارستاني در کره جنوبي پس از تحمل عوارض ناشي از عمل هاي زيبايي که چند ماه پيش انجام داده بود، درگذشت.

15:28
دخالت هوش مصنوعي در خبر مرگ هنرمند جوان

از آنجايي که عمل جراحي زيبايي براي شبيه شدن به ستاره هاي کي پاپ قبلا هم سابقه داشت، اقدام هايي از اين قبيل دور از ذهن نبوده و هر از چند گاهي مي توان در اين مورد خبري ديد.

در خبرها آمده که سنت فون کولوچي براي شباهت به جيمين عضو BTS و غلبه بر تبعيض «عليه ويژگيهاي غربياش»، 12 عمل جراحي پلاستيک انجام داده است که بيش از 200 هزار دلار [بيش از11 ميليارد تومان] هزينه داشته است.

اين بازيگر، خواننده و ترانه سراي 22 ساله کانادايي-پرتغالي  که به صنعت سرگرمي کره جنوبي کشش پيدا کرده بود، براي اينکه مي خواست شبيه يک ستاره کي پاپ به نظر برسد، پس از انجام چندين عمل جراحي درگذشت.

اما به نظر مي رسد خبر مرگ سنت فون کولوچي درست نبوده و رسانه ها فريب خورده اند.

در گزارشي که الجزيره به تازگي منتشر کرده است مسئله مهم را نه مرگ فون کولوچي، بلکه وجود وي دانسته است.

به تازگي شبکه خبري الجزيره گزارشي در اين باره در تارنماي خود منتشر کرده است. الجزيره در اين گزارش مسئله مهم را نه مرگ فون کولوچي، بلکه حيات وي دانسته است.

آيا شخصي به اسم سنت فون کولوچي؛ هنرمند دورگه پرتغالي-کانادايي که خبر مرگ وي رسانه ها را درگير کرده است، وجود داشته است؟

در گزارش الجزيره آمده است: «مجموعه اي از شواهد نشان مي دهد که او محصول فريبکاري پيچيده با استفاده از هوش مصنوعي است که ده ها رسانه را فريب داده است، از ايالات متحده و کانادا گرفته تا بريتانيا، کره جنوبي، هند، مالزي و فيليپين.»

به نظر مي رسد اين اولين مورد شناخته شده از استفاده هوش مصنوعي براي فريب رسانه ها در انتشار اطلاعات نادرست باشد که نشان دهنده آغاز عصر جديدي از اخبار جعلي توليد شده توسط رايانه هاست.

 

اين داستان زماني آغاز شد که حدود دو هفته پيش، روزنامهنگاران در سراسر جهان يک بيانيه مطبوعاتي دريافت کردند که اعلام ميکرد فون کولوچي در 23 آوريل در بيمارستاني در سئول درگذشت.

به گزارش آذربايجان به نقل از الجزيره، اين بيانيه مطبوعاتي که به زبان انگليسي ناشيانه نوشته شده بود، ظاهراً از يک آژانس روابط عمومي به نام روابط عمومي HYPE است.

با اين حال، چند جاي اين بيانيه مطبوعاتي جلب نظر مي کرد. براي مثال بسياري از پيوندهاي (لينک هاي) وب در بيانيه بارگيري نمي شوند، از جمله پيوندي به حساب کاربري فرضي فون کولوچي در اينستاگرام، و بيمارستان ذکر شده در بيانيه مطبوعاتي وجود ندارد. همچنين، وب سايت HYPE، که دفاتر WeWork در لندن و تورنتو را به عنوان دفتر مرکزي فهرست کرده بود، گويي ناتمام است و تنها چند هفته قبل از مرگ گزارش شده فون کولوچي ثبت شده است.

در گزارش الجزيره آمده است زماني که تلاش کرده تا از طريق شماره ذکر شده با HYPE تماس بگيرد، کسي پاسخ نداده است. بعداً يک پيام متني از اين شماره براي الجزيره ارسال شد که “Wtf do you want.”  يعني هر غلطي مي خواهي بکن.

الجزيره علاوه بر پرداختن به موارد عجيب ياد شده در بيانيه مطبوعاتي در گزارش خود، مدعيست براي اثبات اينکه فون کولوچي يک شخص واقعي است شواهد اندکي وجود دارد.

عليرغم اينکه فون کولوچي به عنوان ترانه سرا براي تعدادي از ستاره هاي کي پاپ توصيف شده بود، حضور آنلاين قابل توجهي نداشت و هيچ کس براي عزاداري عمومي براي مرگ او حاضر نشده است.

ردپاي آنلايني که وجود دارد سوالات بيشتري را ايجاد مي کند. عکسهاي فون کولوچي آنلاين تار هستند و داراي ويژگيهاي عجيبي هستند، يکي از اين ويژگي هاي عجيب دستهاي تغيير شکل داده شده در حداقل يک مورد که نشانهاي از استفاده از هوش مصنوعي است.

نرم افزار تشخيص تصوير توليد شده توسط هوش مصنوعي، در عين داشتن محدوديت ها، نشان مي دهد که برخي از عکس ها امکان توليد يا ويرايش با استفاده از نرم افزار هوش مصنوعي بالايي دارند. الجزيره نتوانست به طور مستقل صحت اين تصاوير را تأييد کند.

رپرتوار[مجموعه] موسيقي ادعا شده فون کولوچي، از جمله آلبوم « T1K T0K H1GH SCH00L» در هيچ يک از سرويس هاي جريان اصلي موسيقي در دسترس نيست.

با اين حال وجود اين موارد مشکوک رسانهها را از عجله براي پوشش خبري مرگ عجيب فون کولوچي منصرف نکرد، از جمله عکسهاي هيجانانگيز قبل و بعد از عمل جراحي که به نظر ميرسيد تبديل او را از يک مرد سفيدپوست به فردي با ويژگيهاي آسياي شرقي نشان ميداد.

پس از اينکه Daily Mail Online اين داستان را گزارش کرد، به سرعت توسط رسانه هاي سراسر جهان مورد توجه قرار گرفت.

ديلي ميل آنلاين بي سر و صدا مقاله خود را در روز چهارشنبه بدون هيچ توضيح يا اخطار پس گيري حذف کرد.

اين داستان در وب سايت ده ها رسانه ديگر از جمله اينديپندنت در بريتانيا، هندوستان تايمز در هند، مالايي ميل در مالزي و نيوزيس در کره جنوبي باقي مانده است.

رسانه هاي کره جنوبي گزارش داده اند که پليس گزارش موردي در مورد يک بازيگر کانادايي که به دليل عوارض جراحي پلاستيک فوت کرده است، دريافت نکرده است. سفارت کانادا در سئول پس از تماس الجزيره از اظهار نظر خودداري کرد.

اين فريب آشکار يادآور پتانسيل هوش مصنوعي است که هنوز در مراحل ابتدايي خود است تا مرز بين حقيقت و داستان را محو کند، به خصوص که کاهش شديد درآمدهاي رسانه ها و تعداد کارمندان سوالاتي وجودي در مورد آينده روزنامه نگاران و اخبار حرفه اي ايجاد مي کند.

پلتفرمهايي مانند ChatGPT که ميتوانند کل مقالهها را با صدايي شبيه به انسان بنويسند، از قبل به هر کسي اجازه ميدهند تا داستانهاي خبري قانعکنندهاي بسازند که پتانسيل استفاده براي دستکاري سياسي و انتشار تئوريهاي توطئه را تنها با چند کليک داشته باشند.

همچنين ميتوان از هوش مصنوعي براي «جعلهاي عميق» استفاده کرد که ويديوها و تصاوير افراد واقعي را دستکاري ميکنند، فرصتهايي را براي بازيگران بد ايجاد ميکنند تا انتخابات را مختل کنند، به شهرت آسيب برسانند، پورن انتقام جويانه ايجاد کنند و حتي خشونت را تحريک کنند.

محتواي توليد شده توسط هوش مصنوعي قبلاً به دليل گمراه کردن افراد در تعداد زيادي مورد سرزنش قرار گرفته است.

عکس هاي دستکاري شده پاپ فرانسيس با ژاکت پف دار سفيد و دستگيري دونالد ترامپ رئيس جمهور سابق آمريکا اخيرا در شبکه هاي اجتماعي منتشر شد..

اما به نظر مي رسد که مورد فون کولوچي اولين نمونه از فريب خوردن روزنامه نگاران در مقياس وسيع است و نشان از دوران يکهتازي محصولات متنوع هوش مصنوعي در فضاي مجازي مي دهد. ابزارهايي از جمله ميدجرني که تصاويري با دقت بالا توليد ميکند که تشخيص جعلي بودنشان سخت است و يا chat GPT که نوعي ربات است و کاربر ميتواند سؤالات خود را بهصورت متني از آن بپرسد و پاسخهايي شبيه به انسان از آن دريافت کند.

* مصطفی محمدی

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.