اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

خودکشي فوتبال ملي عربستان با صعود مقتدرانه تيم هاي باشگاهي!

قلع و قمع غرب و شرق آسيا با معجزه پول!

نگاهي به نيمه نهايي ليگ نخبگان آسيا و حضور 4 تيم در اين مرحله که سه تيم از آنها عربستاني هستند برداشت هاي مختلفي را پيش روي اهالي فوتبال اين قاره قرار مي‌دهد.

20:21
خودکشي فوتبال ملي عربستان با صعود مقتدرانه تيم هاي باشگاهي!

با نگاهي به مرحله گروهي ليگ نخبگان آسيا در غرب اين قاره به خاطر ميآوريم که سه تيم الهلال، النصر و الاهلي عربستان از همان هفتههاي نخست خود را از ساير رقباي حاضر در گروه شان جدا کرده و تا آخرين روز به عنوان سه صدرنشين اصلي در بالاي جدول مرحله گروهي بالا رفتند.

 

ادعاي کارشناسان فوتبال ايران

 

در آن برهه بسياري اعم از کارشناسان فوتبالي کشورمان اعتقاد بر ضعيف شدن فوتبال باشگاهي در کشورهايي همچون ايران، ازبکستان، قطر و امارات داشتند و بر اين باور بودند که اين کشورها توانايي رقابت با فوتبال باشگاهي عربستان را ندارند که البته حالا و با صعود اين سه تيم به مراحل حذفي مشخص شد اين ضعف ناشي از پايين آمدن توان فوتبال باشگاهي در غرب آسيا نبوده و حتي نمايندگان ژاپن و کره هم نتوانستند چنين حضوري داشته باشند و تيم هاي عربستاني با تکيه بر بازيکنان خارجي خوب و البته ميزباني مرحله نهايي مقتدرانه به نيمه نهايي رسيدند.

 

کاوازاکي ژاپن خوش سانسي آورد

 

در جدول شرق آسيا گرچه سه تيم «يوکوهاما، کاوازاکي و ويسل کوبه» به عنوان تيمهاي اول تا سوم هر سه از ژاپن به مرحله حذفي راه يافتند اما در نهايت در دور يک چهارم نهايي تيمهاي الهلال، الاهلي و النصر به همراه کاوازاکي تنها تيمهايي بودند که به نيمه نهايي صعود کردند. ضمن اينکه کاوازاکي هم در ديدار با السد قطر توانست به سختي با برد 2-3 راهي نيمه نهايي شود. چه بسا اگر اين تيم هم به نماينده هاي عربستاني مي خورد همان هم حذف مي شد.

نه غرب حريف باشگاه هاي سعودي شد نه غرب

 

حذف تيمهاي گوانگژو چين، بوريرام تايلند و يوکوهاماي ژاپن در يک چهارم نهايي نيز واقعيتهاي زيادي را در بحث فوتبال باشگاهي آسيا مشخص ميکند. صرف هزينههاي هنگفت طي سالهاي اخير در فوتبال عربستان موجب شد تا اين کشور و تيمهاي باشگاهياش مقتدرانه تيمهاي غرب و شرق آسيا را قلع و قمع کنند و به فينال نزديک شوند.

 

فوتبال «هم» وسيله اي براي ديده شدن

 

حضور ستارههاي بزرگ فوتبال جهان در ليگ عربستان که سرشناسترين آنها کريستيانو رونالدو است به خودي خود نشان ميدهد اهداف مسئولان فوتبال اين کشور چيست. خودنمايي و ديده شدن در جهان از طريق فوتبال تنها روش سعودي ها ظرف اين يکي دو سال نبوده بلکه برپايي فستيوال سينمايي، کنسرت خواننده مطرح پاپ، راک و متال در خاک عربستان و مواردي از اين دست همه و همه گواه اين است که عربستاني ها از هر طريق دنبال ديده شدن هستند.

 

نگاه متفاوت ژاپن به فوتبال

 

پيرو همين ديده شدن به نظر ميرسد مسئولان فوتبال عربستان تا حد زيادي قيد فوتبال ملي را هم زدهاند. چرا که تيم عربستان به عنوان ميزبان جام جهاني 2034 هنوز نتوانسته صعودش به جام جهاني 2026 آمريکا را قطعي کند. اين در حاليست که کشور ژاپن با کسب 20 امتياز در گروه C مجوز حضور در جام جهاني را دريافت کرد. کشوري که همگان معتقدند در رده ملي به طور کامل از آسيا جدا شده و فراتر از اين قاره حرکت ميکند.

 

شانس کم صعود عربستان به جام جهاني 2026

 

اين در حاليست که در جدول گروه C که تيمهاي ژاپن و عربستان در آن حضور دارند تيم سعودي با کسب تنها 10 امتياز از 8 مسابقه در رده سوم پشت سر استراليا 13 امتيازي قرار گرفته و در فاصله دو هفته تا پايان مرحله آخر انتخابي جام جهاني شانس چنداني براي صعود مستقيم ندارد و تنها اميدوار است تا با قرار گرفتن در همين رده به مرحله پلي آف برود تا يکي از هشت و نيم سهميه قاره آسيا در جام جهاني 2026 باشد.

 

مرگ فوتبال بومي در عربستان

 

اما گروهي از کارشناسان بر اين اعتقادند هر چقدر امروز فوتبال باشگاهي عربستان قوي شده و تيم ملي اش در موضع ضعف قرار گرفته اما هيجان و انگيزه به وجود آمده در جمع نوجوانان و جوانان فوتبال دوست عربستاني اين بستر را براي سالهاي آينده فوتبال اين کشور فراهم کرده تا گروه قابل توجهي از کودکان عربستاني با پرداختن به اين ورزش، آينده فوتبال کشورشان را تامين و تضمين کنند. هرچند که با نگاهي به پيشنهادات باشگاههاي عربستاني براي به خدمتگيري ستارههاي روز فوتبال دنيا اعم از وينيسيوس، رافينيا، ژائو فيليکس و اوسيمن و... اين واقعيت را پيش روي مخاطبان ليگ فوتبال عربستان قرار ميدهد که اين روند متوقف نخواهد شد.

تا چند سال پيش فوتباليست هاي بازنشسته شده در اروپا براي دوران آخر بازي شان راهي خاورميانه مي شدند ولي امروز ستاره هاي جوان فوتبال دنيا هم وسوسه شده اند تا به عربستان بروند. حضور ستارههايي از جمله «جان دوران» ملي پوش 21 ساله کلمبيايي گواه اين ادعاست. همچنين مشخص مي کند با اين رويه در آينده نزديک جا براي حضور بازيکنان بومي کشور عربستان در تيم هاي باشگاهي اين کشور از اين هم تنگتر ميشود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.