اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

حضور فعال تر ايران در بازار 1500 ميليارد دلاري آفريقا

عضو اتاق بازرگاني تهران گفت: سهم ايران از بازار 1500 ميليارد دلاري آفريقا افزايش مي يابد و به چند برابر رقم فعلي خواهد رسيد.

14:41
حضور فعال تر ايران در بازار 1500 ميليارد دلاري آفريقا

دکتر مرتضي فغاني عضو اتاق هاي بازرگاني تهران ، ايران و آفريقا با اعلام اين مطلب به خبرنگار ما گفت : برگزاري سومين اجلاس همکاريهاي ايران و آفريقا در تهران ، فرصت مغتنمي براي توسعه مناسبات اقتصادي و تجاري با اين کشورها بود.

وي در حاشيه مراسم پاياني اين اجلاس افزود : قاره آفريقا با جمعيت رو به رشد و منابع غني، بازار بزرگي براي کالا و خدمات محسوب ميشود. که با توجه به افزايش چشمگير حجم مبادلات تجاري آفريقا، در حال حاضر تجار ايراني نيازمند برنامهريزي دقيق، سرمايهگذاري هدفمند و تسهيلات لازم براي حضور پررنگ در اين بازار هستند.

فغاني با بيان اينکه سومين اجلاس با جهشي چشمگيري در سطح و تعداد هيأتهاي آفريقايي همراه بود که نشانهاي از تقويت روابط ايران و آفريقاست، اظهارداشت: در مجموع، حدود 500 نفر در اين رويداد شرکت کردند که حضور همزمان 20 وزير براي اولين بار در روابط ايران و آفريقا رقم خورد.

وي آفريقا را دروازه فرصتها و مسير تجارت آينده دانست و اظهار داشت: بر خلاف برخي ذهنيتها و تصورها، آفريقا در گذشته نيست، بلکه آينده است. در واقع اين قاره ، فقير و ضعيف نيست، بلکه ثروتمند و موقعيتساز مي باشد.

عضو اتاق بازرگاني ايران و آفريقا تصريح کرد: يکي از عواملي که باعث شده بود تا بين ايران و قاره آفريقا بحث مراوده تجاري کمرنگ باشد، عدم اطلاعات هر دو طرف از ظرفيتهاي تجاري يکديگر مي باشد . بسياري از مردم هنوز از آفريقا تصويري با شکمهاي گرسنه و حيات وحش در ذهن دارند، در صورتي که اينطور نيست و ظرفيتهاي اين قاره در مواردي مانند طبيعت بکر و زيبا و... حتي از برخي از شهرهاي اروپايي و آمريکايي بهتر
است.

فغاني با بيان اينکه قاره آفريقا با وسعتي حدود 30 ميليون کيلومتر مربع حدود يکپنجم مجموع خشکيهاي جهان را در اختيار دارد، گفت: اين قاره با جمعيت حدود 1/4 ميليارد نفري، سرشار از ظرفيت و فرصت است. جمعيت 54 کشور اين قاره سياه تا سال 2030 به 1/7 ميليارد نفر خواهد رسيد و جمعيت شهرهاي آن تا سال 2050 ، بالغ بر 3 برابر خواهد شد که عموما و برخلاف گذشته ديگر فقير نبوده، بلکه جزو طبقه متوسط محسوب ميشوند.

وي از آفريقا به عنوان غنيترين دارنده منابع طبيعي ياد کرد و اظهار داشت: حدود نيمي از طلاي جهان و يکسوم کل مواد معدني دنيا در آفريقا قرار دارد. آفريقا حدود 30 درصد از ذخاير معدني جهان، 12 درصد از نفت جهان و 8 درصد از ذخاير گاز طبيعي جهان را در خود جاي داده و بيش از 80 درصد از الماس جهان و 60 درصد از معادن طلاي دنيا در خاک اين قاره قرار گرفته
است.

وي گردش مالي قاره آفريقا را بالغ بر يکهزار و 500 ميليارد دلار دانست و گفت: اما سهم ايران از اين گردش مالي تنها يکميليارد و 300 ميليون دلار است که در 3،سال اخير، با همافزايي بين وزارت خارجه، سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگاني، اين عدد حاصل شد که البته رقم ناچيزي به شمار مي رود؛ چرا که آفريقا ظرفيت جذب تمام کالاهاي ايراني را دارد.

فغاني در ادامه افزود: اين هماهنگي نشان ميدهد اگر تصميمات جزيرهاي حذف شود، ميتوانيم در بازار 1500 ميليارد دلاري آفريقا سهم بيشتري داشته باشيم. ظرفيت صادراتي ما تا 350 ميليارد دلار است و با همکاري سهجانبه، ميتوانيم در حوزههاي کشاورزي، درمان، معادن، نفت و پتروشيمي حضور قوي تري داشته باشيم.

وي تاکيد کرد: در سالهاي گذشته فعالان اقتصادي بسيار کمي در اين بازار حضور پيدا ميکردند، اما امروزه با توجه به کاهش مصرف و رکود بازار داخلي، تمايل شرکتها به صادرات به ساير کشورها از جمله کشورهاي آفريقايي به صورت چشمگيري افزايش پيدا کرده است.

وي، مهمترين مانع تجارت دوسويه را شناخت متقابل ايران و آفريقا از ظرفيتهاي يکديگر، کمبود زيرساختهاي تجاري مانند خطوط کشتيراني مستقيم و پروازهاي فعال و نبود روابط مالي و بانکي قوي دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه ايران تنها يک خط کشتيراني مستقيم و يک خط غيرمستقيم با آفريقا دارد و هيچ پرواز فعالي با اين قاره برقرار نيست.

عضو اتاق بازرگاني ايران و آفريقا در پايان گفت: باتوجه به تأکيدات مقام معظم رهبري و رئيسجمهوري براي توسعه روابط با آفريقا، انگيزهاي براي رفع اين موانع ايجاد شده  و رويدادهايي مانند اجلاس همکاري هاي ايران و آفريقا نيز به رفع ضعف شناخت کمک ميکند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.