اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آلمان به دنبال خريد موشک‌هاي 2000 کيلومتري

وزير دفاع آلمان اعلام کرد کشورش قصد خريد سامانه‌هاي پرتابگر تايفون با قابليت شليک موشک‌هايي با برد حدود 2000 کيلومتر را از ايالات متحده دارد.

آلمان به دنبال خريد موشک‌هاي 2000 کيلومتري

«بوريس پيستوريوس»، وزير دفاع آلمان در بيانيهاي اعلام کرد کشورش به بهانه ايجاد «بازدارندگي» در برابر روسيه خواستار خريد پرتابگرهاي موشکي «ام.آر.سي تايفون» که مختص به موشکهاي ميانبرد است از ايالات متحده تا سال 2026 شده است.

به گزارش «راشاتودي»، سامانه تايفون قابليت پرتاب موشکهاي اسام-6 و تاماهاوک با برد تقريبي 1800 کيلومتر را دارد و برلين با داشتن آنها ميتواند به حملات در عمق خاک روسيه از جمله حمله مستقيم به مسکو دست بزند.

قصد برلين براي خريد سامانه پرتابگر تايفون يادآور تحولات مربوط به دوران بحران موشکي اروپا در زمان جنگ سرد است.

سامانه موشکي تايفون طبق معاهده کنترل تسليحاتي موسوم به «معاهده تسليحات هستهاي برد متوسط» (INF) که ملغي شده، ممنوع محسوب ميشوند.

پيستوريوس روز دوشنبه تاييد کرد برلين درخواست رسمي خريد سامانه تايفون را براي واشنگتن فرستاده است.

سامانه پرتابگر تايفون با برد عملياتي حدودا 2000 کيلومتري در صورت شليک از خاک آلمان ميتواند فراتر از مسکو را نيز هدف قرار دهد.

پيستوريوس در بيانيهاي تصريح داشت: «اين سامانه شکافي در زمينه توانمندي را تا زماني که کشورهاي اروپايي موشکهاي دوربرد خودشان را در فرآيندي حدودا هفت تا 10 ساله توليد کنند، پر ميکند.»

با اين وجود او نسبت به اينکه ايالات متحده به استقرار موشکهاي دوربرد در آلمان از سال 2026 طبق يک طرح اعلام شده توسط دولت سابق ايالات متحده در 2024 متعهد بماند اظهار بياطميناني کرد.

او اظهار کرد: «بسيار مطمئنم که توافق سال گذشته هنوز معتبر است اما ما هنوز منتظر يک تصميم نهايي هستيم.»

مسکو واکنش شديدي به اعلام استقرار موشکهاي دوربرد در آلمان نشان داده و هشدار داد که براي خودش هيچ محدوديتي از بابت استقرار موشکهاي مشابهش قائل نخواهد شد.

استقرار پرتابگرهاي تايفون و ديگر تسليحات دوربرد در آلمان يادآور بحران موشکي اروپا در زمان جنگ سرد است؛ بحراني که در آن ناتو در يک تصميم مناقشهبرانگيز قصد کرد تا موشکهاي «پرشينگ II» را که قابليت حمل کلاهک هستهاي و برد بيش از 2000 کيلومتر دارند در دهه 1980 در آلمان غربي مستقر کند. اين تصميم اعتراضات وسيعي را در سراسر اروپا برانگيخته و باعث بدتر شدن تنشها بين ايالات متحده و اتحاد شوروي سابق شد اما نهايتا به تنشزدايي و امضاي معاهده تسليحات هستهاي برد متوسط منجر شد.

طبق معاهده INF بين آمريکا و شوروي سابق که با هدف حذف همه موشکهاي برد متوسط پرتابي از سطح با برد بين 500 تا 5500 کيلومتر امضا شد سامانه تايفون ممنوع محسوب ميشود.

اين معاهده در پي تصميم سال 2019 واشنگتن براي خروج از آن فروپاشيد. ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه هشدار داد فروپاشي اين معاهده باعث تضعيف چارچوب امنيت جهاني ميشود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.