اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آنکتاد گزارش داد؛

ايران قدرت 22 دنيا در تجارت دريايي

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در جديدترين گزارش خود از وضعيت صنعت حمل‌ونقل دريايي جهان اعلام کرد: تجارت دريايي جهان که در سال 2021 و پس از عبور از شرايط کرونايي 3.2 درصد رشد کرده بود در سال 2022 از جنگ اوکراين با روسيه آسيب ديده و به دليل ايجاد اختلال در شبکه‌هاي حمل و نقل و اتخاذ سياست‌هاي ضد تجاري از سوي برخي کشورها تنها 1.4 درصد در اين سال رشد داشته است.

ايران قدرت 22 دنيا در تجارت دريايي

اين گزارش در عين حال انتظار دارد متوسط رشد تجارت دريايي جهان طي سالهاي 2023 تا 2027 بالغ بر 3.3 درصد در سال باشد.

به گزارش رجانيوز؛ آنکتاد کل کشتيهاي تجاري جهان اعم از نفتکش ها، کشتيهاي کانتينري و کشتيهاي فله بر در پايان سال 2022 را 55 هزار و 37 فروند برآورد کرده که اين رقم نسبت به سال قبل از آن 1064 فروند معادل 2 درصد رشد داشته است.

 همچنين ظرفيت حمل بار اين کشتيها بالغ بر 2 ميليارد و 180 ميليون تن برآورد شده است که اين رقم نسبت به سال قبل رشد 2 درصدي داشته است. در سال پيش از آن ظرفيت حمل بار ناوگان کشتيراني دنيا 2 ميليارد و 134 ميليون تن برآورد شده بود.

 

افزايش 190 هزار تني ظرفيت ناوگان کشتيراني ايران

آنکتاد در بخش ديگري از گزارش خود کل کشتيهاي ايران را 255 فروند اعلام کرده است. در سال 2021 تعداد 8 فروند کشتي جديد به ناوگان تجارت دريايي ايران افزوده شده بود و در سال 2022 نيز يک فروند کشتي به ناوگان کشتيهاي ايران اضافه شده که بدين ترتيب تعداد کشتيهاي ايران به 255 فروند رسيده است.

 به همين ترتيب ظرفيت حمل بار ناوگان کشتيراني ايران در سال 2022 حدود 1 درصد برابر با 190 هزار تن افزايش يافته است و به 19 ميليون و 441 هزار تن رسيده است. در سال 2021 ظرفيت حمل بار کشتيهاي ايران 19 ميليون و 251 هزار تن محاسبه شده بود.

 

ناوگان کشتيراني ايران بزرگتر از ناوگان فرانسه و يکسوم ناوگان آمريکا

ايران در سال 2022 توانسته است جايگاه خود به عنوان بيست و دومين قدرت تجاري دنيا در دريا را حفظ کند. مقايسه ايران با ساير کشورها نشان ميدهد اين کشور همچون چند سال گذشته از نظر ظرفيت حمل بار دريايي در رتبه 22 جهان قرار داشته است.

 ظرفيت ناوگان کشتيراني ايران حتي از سه عضو گروه هفت کشور صنعتي يعني فرانسه، ايتاليا و کانادا بيشتر است و آمريکا به عنوان بزرگترين اقتصاد دنيا تنها سه برابر ايران ظرفيت تجارت دريايي دارد. کشورهايي مثل هلند، عربستان و برزيل نيز ناوگان کشتيراني کوچکتري نسبت به ايران دارند. ظرفيت ناوگان کشتيراني فرانسه 15 ميليون و 335 هزار تن اعلام شده است.

به عقيده کارشناسان، برخورداري ايران از يک ناوگان دريايي بزرگ و متنوع نقش مهمي در نقش برآب کردن تحريمهاي آمريکا عليه اين کشور داشته است و ايران با بهرهگيري از اين ناوگان بزرگ توانسته است تحريمهاي اقتصادي عليه خود را تا حد زيادي خنثي کند.

 

يونان بزرگترين ناوگان کشتيراني جهان را دارد

بر اساس گزارش آنکتاد، يونان بزرگترين ناوگان دريايي جهان از نظر ظرفيت حمل بار را داراست. ظرفيت حمل بار کل کشتيهاي يوناني 384 ميليون تن اعلام شده است. تعداد کل کشتيهاي يونان 4870 فروند برآورد شده است.

چين با ناوگاني با ظرفيت حمل بار 277 ميليون تن در رتبه دوم و ژاپن با 236 ميليون تن در رتبه سوم از اين نظر قرار گرفتهاند. کشورهاي سنگاپور و هنگکنگ نيز در رتبههاي چهارم و پنجم قرار گرفتهاند.

رتبه برخي کشورهاي ديگر عبارت است از: آلمان 7، انگليس 10، آمريکا 11، ترکيه 16، هند 20 و روسيه 21.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.