اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

2 اثر فوق‌العاده صلوات بر حضرت زهرا (س) در زندگي

براي خداي بي نهايت هيچ کاري ندارد که بخواهد به ارزش کاري ضريب بدهد. حتي اگر آن کار به سادگي سلام دادن به محبوبش باشد. آثار فوق العاده صلوات خاصه حضرت زهرا (س) و سلام دادن و توجه به ايشان در زندگي، شنيدني است.

2 اثر فوق‌العاده صلوات بر حضرت زهرا (س) در زندگي

ابداً کاري ندارد، براي خداي بينهايت هيچ کاري ندارد که بخواهد به ارزش کاري ضريب بدهد، حتي اگر آن کار به سادگي فرستادن سلام و صلواتي به محبوبش باشد. حجتالاسلام ابراهيمي از ضريبي که خداوند براي ارزش و اثر سلام و صلوات و توجه به حضرت زهرا لحاظ کرده است و صلوات خاصه حضرت زهرا که کمتر شنيده و ديده شده است ميگويد.

 

2 اثر فوقالعاده صلوات بر حضرت زهرا (س) در زندگي

 

حجتالاسلام ابراهيمي ضمن بيان 2 اثر فوقالعاده از صلوات فرستادن بر حضرت زهرا (س) طبق روايتي از پيامبر (ص)، چگونگي بخشش گناهان آينده را نيز توضيح ميدهد «حضرت زهرا نقل کردهاند که در محضر پيامبر (ص) بودم، ايشان فرمودند: يا فَاطِمَةُ مَنْ صَلَّي عَلَيکِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِي حَيثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ؛ (بحارالانوار، ج100، ص194، ح10)؛اي فاطمه! کسي که بر تو درود بفرستد، خداوند او را مورد مغفرت خود قرار ميدهد. خب! حالا بعد از اينکه خدا فرد را مورد مغفرت قرار داد يعني پاکش کرد و از آلودگيها نجات داد، خدا باز هم عنايت خودش را نسبت به اين فرد ادامه ميدهد. چطور؟

حجتالاسلام محمد جواد ابراهيمي از آثار فوقالعاده سلام دادن و توجه و توسل به حضرت زهرا (س) ميگويد

ميفرمايد «وَ أَلْحَقَهُ بِي حَيثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ»؛ يعني خدا او را به من ملحق ميکند. يعني هر جايي که من در بهشت متنعم باشم، آن کسي که بر تو صلوات فرستاده به من ملحق خواهد شد و در کنار من خواهد بود. چگونه؟

«وَ أَلْحَقَهُ بِي حَيثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ»؛ يعني هر جاي بهشت که من بروم او هم خواهد آمد. تعبير عجيبي است که صلوات بر حضرت زهرا (س) 2 اثر دارد. اولي بخشش گناهان هست که اين بخشش گناهان نه تنها شامل گناهان گذشته بلکه شامل گناهان آينده هم ميشود. حالا گناهان آينده يعني چه؟

اين معنا که ما گناه کنيم در آينده و بگوييم خب! بخشيده ميشود معناي سخيفي است و اصلاً منظور اين نيست. «گناهان آينده» يعني من هنوز استعداد گناه دارم، سال آينده، سال بعد و بعدش يک گناهاني را انجام ميدهم، ميگويد کسي که متوسل به حضرت زهرا (س) بشود گناهان آيندهاي که ميتوانست انجام بدهد را ديگر انجام نميدهد. يعني ديگر ميل به گناه پيدا نميکند. به واسطه صلواتي که به حضرت زهرا (س) فرستاده ميل به گناه از او گرفته ميشود. اثر بعدي ملحق شدن به پيامبر (ص) و در کنار پيامبر بودن در بهشت است.

صلوات خاصه حضرت زهرا (س) که امام حسن عسکري آموزش دادهاند با صلوات معمول و مشهور حضرت زهرا (س) متفاوت است

 

«يک کار دنبالهدار و عالي»، اين تعبيري است که حجتالاسلام ابراهيمي براي صلوات خاصه حضرت زهرا (س) که امام حسن عسکري (ع) به يکي از اصحابش آموزش دادهاند به کار ميبرد. صلواتي که انگار کلماتش ضربان دارند و نه فقط ايام شهادت و ميلاد، بلکه تمام روزها با خواندن آن گويي دوز بالايي از آرامش را درون قلبت ميريزند و کاسهمان را پر ميکنند.

او ميگويد که حالا صلوات بر حضرت زهرا (س) که مشهور بين علما است و خوب هم هست همان صلوات کوتاه است که «اللهم صل علي فاطمه و ابيها و بعلها و بنيها و سرالمستودع فيها بعدد ما احاط به علمک»، حاجات زيادي هم داده، اما صلواتي که در روايت آمده براي صلوات بر حضرت زهرا (س)، صلواتي است که امام حسن عسکري (ع) آموزش دادهاند.

يکي از اصحاب امام حسن عسکري (ع) سامرا خدمت امام رفته بود و به ايشان گفت «آقا اگر ما بخواهيم بر شما صلوات خاصه بفرستيم چگونه است»؟ حضرت يکي يکي صلوات خاصه امامها را آموزش دادند تا رسيد به صلوات خاصه حضرت زهرا (س). بعضيها توفيق پيدا ميکننده در قنوت نماز اين صلوات خاصه حضرت زهرا (س) را ميخوانند.

اين صلوات خاصه حضرت زهرا (س) ميشود يک کار دنبالهدار و عالي؛ يعني بخشش گناهان را باعث ميشود و بعد هم طبق روايت فرستنده صلوات، ملحق به پيامبر (ص) ميشود در هر جاي بهشت که باشد. حالا در مضامين و ترجمهاش اين است که به واسطه اين صلوات چشم پيامبر (ص)، چشم حضرت خديجه (س) و هم چشم اولاد اينها روشن ميشود؛ يعني تمام ائمه (ع) از اين صلوات شما چشم روشن ميشوند.

ما اين مضمون صلوات را در هيچ کدام از مضامين صلواتهاي سيزده معصوم ديگر نداريم و چنين مضاميني که يک صلوات بفرستيد و همه ائمه و حتي امامزادهها، چشم روشن بشوند، حتي امام زمان (عج) چشم روشن بشود فقط در صلوات خاصه حضرت زهرا (س) است».

بايد خليل بود و به يار اعتماد کرد

گاهي بهشت، در دل آتش ميسر است...

 

برخي کلمات در عالَم کار انجام ميدهند، البته بايد پشتش باور باشد

 

خدا رحمت کند آيتالله فاطمينيا از اساتيد اخلاق را که گفته بود «از روايات استفاده ميشود زماني که دعا ميخوانيم بايد با ايمان باشد و يقين داشته باشيم که يک چيزي به ما ميدهند و دست خالي بر نميگرديم. متأسفانه خوبان ما هم خدا را امتحان ميکنند! ميگويد فلان دعا را بخوانم ببينم چه ميشود! فلان نماز را بخوانم ببينم چه ميشود! ببينم چه ميشود يعني چه؟! بايد ايمان داشته باشيم کاسهمان پر ميشود».

حجتالاسلام ابراهيمي هم در اين رابطه ميگويد که البته يک وقت فکر نکنيد اينها کلمه و لفظ است، در خارج و عالم واقع اين ذکرها کار انجام ميدهد، روي قلب انسان کار انجام ميدهد. وقتي انسان اينها را مطمئن و با ايمان بگويد به واسطه همين کلمات، خداوند با آن عالم اداره ميکند. عالم اداره ميکند يعني چي؟ مثلاً ميگويند باران را ابر ميآورد. خب! توي هند هم اين طوري باران ميبارد، اما جايي هم است که باران را کلمات ميآورد.

مثلاً امام رضا (ع) در خراسان کلماتي گفت که ابرها را براي باريدن پايين آورد. پس اين راه هم هست. کلماتي هستند که در اين عالم هستي دارند کار انجام ميدهند، اما پشتش ايمان ميخواهد، باور ميخواهد. با شک و ترديد اگر نباشد واقعاً اثر دارد، آدم واقعاً از برخي گناهان ديگر بدش ميآيد. قلبش کدورت برخي گناهان را به واسطه همين صلوات خاصه حضرت زهرا (س) بر ميدارد».

 

اگر ميخواهيد به جايي برسيد سحرهاي خودتان را با توسل و توجه به حضرت زهرا (س) زيبا کنيد

 

بعضي وقتها انگار خداوند سفرهاي پهن ميکند و وعدهاي ميدهد که ميخواهد به هر بهانهاي شده همه حاضران از آن متنعم شوند و طعم بخشنده بودن خالق را بچشند. مثل وعدهاي که خداوند براي فقط سه روز توجه وسلام دادن به حضرت زهرا داده است.

 

برکت سه روزهاي که تاريخ انقضا ندارد

حجت الاسلام ابراهيمي ابراز ميدارد که روايت دوم که در مورد صلوات فرستادن به حضرت زهرا (س) اين است که يزيد بن عبدالملک نوفلي از پدرش و او از جدش روايت کرده است که روزي به خدمت حضرت فاطمه زهرا (س) مشرف شدم، آن حضرت فرمودند: پدرم (در زمان حياتشان) فرمودند: هر کس سه روز بر من و تو سلام کند، بهشت بر او واجب ميشود. از حضرتشان پرسيدم: آيا اين مطلب مخصوص دوران حيات و زندگي شما و آن حضرت است يا شامل بعد از فوت شما و ايشان خواهد بود؟ فرمودند: هم در زمان زندگي و هم پس از مرگ ما. (مناقب ابن مغازلي، ص 363)

 

فاطمه (س) براي همه مادري ميکند

 

خيلي جالبه. سه روز! يعني واقعاً ما نميتوانيم سه روز با حضرت زهرا (س) باشيم؟ حالا تازه اين برکات براي سه روز توجه و توسل و سلام دادن به حضرت زهرا (س) است، حالا اگر کسي يک هفته، يک سال يا بالاتر از آن هر روزش با سلام و صلوات و توجه به حضرت باشد، ببينيد چه برکات و رحمت و نورانيتي به سويش سرازير ميشود.

آيتالله شاهآبادي (استاد امام خميني) به شاگردانش توصيه ميکند که اگر ميخواهيد به جايي برسيد سحرهاي خودتان را با توسل به حضرت صديقه طاهره (س) زيبا کنيد. طرف ميگويد نماز صبح بلند ميشوم چي بگويم؟ بلد نيستم. اصلاً همين چيزي که بلدي را بگو، بگو «السلام عليک يا فاطمه الزهرا»، اصلاً يک صلوات عادي بفرست برايشان. حالا صلواتخاصهاي که طبق روايت امام حسن عسکري (ع) گفتيم هم جاي خود و برکات خاص دارد براي کساني که بتوانند.

 

سلام و صلوات و توجه به حضرت زهرا (س)، ميل و کشش به گناهان آينده را نيز از بين ميبرد

 

آيت الله شاهآبادي ميفرمايد که استمداد گرفتن از حضرت صديقه طاهره (س) وقت سحر، موجب قرب و تعالي انسان ميشود. اينها کارهايي است که همه ما ميتوانيم انجام دهيم. طرف ميگويد آقا ما معرفت نداريم، ميگوييم بله! چون معرفت نداريم انجام بدهيم معرفت هم ميدهند. اصلاً مگر در روايتي که گفتيم حضرت زهرا (س) گفتند کسي که معرفت داشته باشد؟! خير.

حضرت گفتند «مَن سَلَّم»؛ يعني هر کسي. در ادبيات عرب به اين «مَن» ميگويند موصول عام؛ يعني هر کسي که اين کار را انجام دهد بهشت بر او واجب ميشود. آيتالله جاودان ميگفت يکي از طلبهها خيلي اوضاعش به هم ريخته بود، براي من تعريف ميکردند که آقا فلان کار را ميکند و اينها، من خيلي ناراحت شدم، توي دلم گفتم اين بدبخت شد رفت و عاقبتش را از دست داد. يک دفعه وسط تعريف بديهاي طرف، گفتند ايشان هر روز حرم حضرت معصومه (س) ميآيد، هر روز حرم ميآيد و سلام ميدهد، گفتم پس اين نجات پيدا ميکند، اين عاقبت به خير ميشود. چون متوسل است. شايد خطا کند، اما دستش را ميگيرند.

ببينيد با همين کار ظاهري! حالا اين هم معرفت نداشته، چون اگر معرفت داشت که گناه نميکرد، اما آدم بيمعرفت هم خودش را به نوعي بچسباند به خاندان اهل بيت (ع)، همين هم اثرش را دارد. حالا شما فکر کنيد بعد از صلوات و سلام به حضرت زهرا (س) يک «يا مَن يَعلمُ ضَمير الصّامِتين» هم بگذاريم تنگش، خدايي را صدا بزنيم که از اعماق دل آدمهاي ساکت هم خبر دارد. به قولي صدا زدن خداوند با اين نام در روزگار پُر هياهو و پُر اشتباه امروزي جور ديگري ميچسبد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.