اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ميلياردها دلار کلاهبرداري در ارزهاي ديجيتال

کلاهبرداري‌ها پديده‌ تازه اي نيستند و داستان‌ها درباره آن‌ها به زمان‌هاي بسيار دور بازمي‌گردد. اما چيزي که تغيير کرده، سهولت در کلاهبرداري است.

ميلياردها دلار کلاهبرداري در ارزهاي ديجيتال

به گزارش آياي،  کلاهبرداران مي توانند با فشار دادن يک دکمه به ميليون ها و حتي ميلياردها نفر دسترسي پيدا کنند. اينترنت و ساير فناوريها به سادگي قوانين بازي را تغيير دادهاند و ارزهاي رمزگذاري شده ميتوانند فرصتي جديد براي جرايم سايبري باشند.

ارزهاي ديجيتال در اصل توسط سايفرپانکها، افرادي که به حفظ حريم خصوصي اهميت ميدادند، هدايت ميشدند. اما آنها براي تسخير ذهن و جيب مردم عادي و مجرمان در طول همه گيري کرونا گسترش يافتند. زماني که قيمت ارزهاي ديجيتال مختلف افزايش يافت به جريان اصلي معاملات تبديل شدند و کلاهبرداران نيز از محبوبيت اين رمز ارزها استفاده کردند.

گزارش ژانويه 2022 پلتفرم داده بلاک چين Chainalysis، نشان مي دهد که در سال 2021 نزديک به 14 ميليارد دلار آمريکا از سرمايه گذاران در حوزه ارزهاي ديجيتال کلاهبرداري شده است.

به عنوان مثال، در سال 2021، دو برادر از آفريقاي جنوبي موفق شدند 3.6 ميليارد دلار از يک پلتفرم سرمايه گذاري در ارزهاي ديجيتال کلاهبرداري کنند. در فوريه 2022، پليس آمريکا اعلام کرد که زوجي را دستگير کرده که از يک سيستم ارزهاي ديجيتال جعلي براي کلاهبرداري از سرمايه گذاران استفاده مي کردند و توانستند 3.6 ميليارد دلار کلاهبرداري کنند.

دو نوع اصلي کلاهبرداري ارزهاي ديجيتال وجود دارد که گروه هاي مختلف را هدف قرار مي دهند.

يکي از اين کلاهبرداري ها، سرمايه گذاران ارزهاي ديجيتال که تمايل دارند تاجران فعالي باشند را هدف قرار مي دهند. اين افراد عمدتاً سرمايه گذاران جوان تر، زير 35 سال هستند که درآمد بالا و تحصيلات خوبي دارند و در زمينه هاي مهندسي، مالي يا آي تي کار مي کنند. در اين نوع کلاهبرداري ها، کلاهبرداران سکه ها يا مبادلات جعلي ايجاد مي کنند.

مثال اين نمونه کلاهبرداري اسکوييد است، يک سکه ارز ديجيتال که نام آن از سريال «Squid Game» گرفته شده است. پس از افزايش سرسام آور قيمت اين سکه، سازندگان آن به سادگي با پول هاي کلاهبرداري ناپديد شدند.

يک تغيير در اين کلاهبرداري شامل جذب سرمايه گذاران براي خريد يک ارز ديجيتال جديد با وعده هاي بازدهي زياد و سريع است. برخلاف کلاهبرداري اسکوييد، هيچ سکه اي هرگز صادر نمي شود و سرمايه گذاران دست خالي مي مانند.

بسياري از عرضههاي اوليه سکه جعلي هستند، اما به دليل ماهيت پيچيده و در حال تکامل اين سکهها و فناوريهاي جديد، حتي سرمايهگذاران تحصيلکرده و با تجربه نيز ميتوانند فريب بخورند.

مانند تمام سرمايهگذاريهاي مالي پرخطر، هرکسي که قصد خريد ارز ديجيتال را دارد، بايد توصيههاي قديمي را به کار بگيرد. در مورد اسکوييد، يکي از علائم هشدار دهنده اين بود که سرمايه گذاراني که سکه ها را خريداري کرده بودند قادر به فروش آنها نبودند.

دومين نوع اصلي کلاهبرداري با ارزهاي ديجيتال، از روش پرداخت انتقال وجه از قربانيان به کلاهبرداران استفاده مي کند. در اين نمونه همه افراد با سنين مختلف ميتوانند هدف قرار بگيرند. اين موارد شامل باج افزارها، کلاهبرداري هاي عاشقانه، موارد جنجالي، طرح هاي پونزي و موارد مشابه است. کلاهبرداران به سادگي از ماهيت ناشناس ارزهاي ديجيتال براي پنهان کردن هويت خود و فرار از عواقب آن استفاده مي کنند.

در گذشتهي نه چندان دور، کلاهبرداران براي دريافت پول درخواست حوالههاي سيمي يا کارتهاي هديه ميکردند، زيرا برگشتناپذير، ناشناس و غيرقابل رديابي بودند. با اين حال، چنين روشهاي پرداختي به قربانيان را به پاي خودپردازها مي کشد، جايي که ممکن است با شخص ديگري روبرو شوند که ميتواند در روند کلاهبرداري دخالت کرده و آنها را متوقف کند.

اکنون بيتکوين به رايجترين ارز درخواستي در پروندههاي باجافزار تبديل شده و نزديک به 98 درصد کلاهبرداران اين ارز را درخواست مي کنند. به گفته مرکز امنيت سايبري ملي بريتانيا، کلاهبرداران اغلب از افراد درخواست ميکنند که باج را به صورت بيتکوين و ساير ارزهاي ديجيتال پرداخت کنند.

 

لزوم آموزش در حوزه ارزهاي ديجيتال

 

در زمينه بهره برداري مالي نيز به دليل آسيب پذيري بالاي سالمندان، کار بيشتري براي مطالعه و آموزش به سالمندان قرباني کلاهبرداري انجام شده است. تحقيقات ويژگيهاي مشترکي را نشان مي دهد که باعث شده فرد در برابر درخواستهاي کلاهبرداري آسيبپذير باشد. اين ويژگي ها شامل تفاوت در توانايي شناختي، تحصيلات، ريسک پذيري و خودکنترلي هستند.

البته، افراد جوان تر نيز مي توانند آسيب پذير باشند و در واقع قرباني نيز مي شوند. نياز آشکاري به گسترش کمپينهاي آموزشي وجود دارد تا همه گروههاي سني، از جمله سرمايهگذاران جوان، تحصيلکرده و ثروتمند را نيز شامل شود.

کارشناسان معتقدند که مقامات  کشورها بايد براي توسعه روشهاي جديد حفاظتي گام بردارند. به عنوان مثال، مقرراتي که در حال حاضر براي مشاوره مالي و محصولات اعمال ميشود، ميتواند به محيط ارزهاي ديجيتال نيز تعميم داده شود. دانشمندان داده همچنين بايد فعاليت هاي جعلي را بهتر رديابي کنند.

کلاهبرداري هاي ارزهاي ديجيتال براي قربانيان سخت هستند، زيرا احتمال بازيابي وجوه از دست رفته نزديک به صفر است. در حال حاضر، هيچ نظارتي روي ارزهاي ديجيتال وجود ندارد و لزوم نظارت و پيگيري بر آنها احساس مي شود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.