اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

6 بمب هسته‌اي آمريکا که هرگز پيدا نشد

انسان‌ها گاهي چيزهاي با ارزشي را گم مي‌کنند، از سوييچ خودرو تا ساعت دستبند يادگاري و طلا و اشيايي که ارزش معنوي دارند و گاهي فرد تا سال‌ها در پي يافتن آن‌هاست، اما شرايط وقتي هولناک مي‌شود که چند بمب هسته‌اي گم شده باشد که هر کدام از آن‌ها مي‌تواند يک شهر را به کلي نابود کرده و ميليون‌ها نفر را به کام مرگ ببرد.

6 بمب هسته‌اي آمريکا که هرگز پيدا نشد

روزنامه البيان در گزارشي به سلاحهاي هستهاي گم شده آمريکا در طول دهههاي گذشته پرداخته و نوشته است که ارتش آمريکا در طول اين سالها 32 حادثه هستهاي داشته که از آنها با عنوان «تيرهاي شکسته» ياد ميشود. از تشعشعات هستهاي تا شليک يک بمب اتمي و يا گم شدن شش بمب اتمي که هرگز پيدا نشدند.

البته جاي خوش شانسي است که از ميان شش بمب فقط در يک مورد امکان انفجار هستهاي وجود داشت.

به گفته «هانس کريستنسن»، مدير پروژه اطلاعات هستهاي فدراسيون دانشمندان آمريکايي به وب سايت نظامي «تسک اند پرپس» در مقايسه با اتحاد جماهير شوروي سابق، موارد نقل و انتقال سلاحهاي هستهاي در ارتش آمريکا به شکل قابل توجهي بالاست. البته در دوره شوروي هم موارد گم شدن بمب هستهاي وجود داشت، اما همه آنها در پي غرق شدن زيردرياييها رخ داده بود.

 

اسپانيا در وحشت

 

از بارزترين نمونهها در پرتاب غير عامدانه بمبهاي اتمي، به حادثه 17ژانويه 1966 باز ميگردد، زماني که يک بمبافکن B-52 با به يک فروند هوايپماي سوخت رسان کيسي-135 بر فراز اسپانيا نزديک شد تا سوخت رساني کند، اما دو هواپيما به يکديگر برخورد کردند.

در اين حادثه چهار بمب اتم سقوط کرد؛ سه بمب در نزديکي روستاي «پالوماريس» به زمين افتادند و يک بمب نيز به داخل دريا سقوط کرد.

يکي از اين سه بمب در يک مزرعه گوجه فرنگي سقوط کرد اما نه خود بمب و نه چاشني آن منفجر نشد. اما چاشني دو بمب ديگر منفجر شد و گرد و غبار پلوتونيوم بر اطراف روستاي پالوماريس باريد. تشعشعات پلوتونيوم منطقهاي در حدود 20 کيلومتر مربع را پوشانده بود، اما خوشبخانه هسته بمب منفجر نشد.

 سه بمب فرداي آن روز يافت شدند اما بمب چهارم پس از بيش از سه ماه جستوجو در اعماق اقيانوس پيدا شد.

 

دو بمب هستهاي در دريا غرق شدند

 

در 28 ژوئيه 1957، يک فروند هواپيماي C-124 نيروي هوايي ايالات متحده آمريکا پس از برخاستن از پايگاه هوايي دوور در ايالت دلاور، در دو موتور خود دچار نقص شد و بر اساس گزارش وزارت انرژي آمريکا در سال 2006 در مورد اين حادثه، هواپيما نتوانست ارتفاع خود را حفظ کند، اگرچه دو موتور ديگر به درستي کار ميکردند.

گزارشها حاکي از آن است که هواپيما در هنگام بلند شدن، حامل سه سلاح هستهاي و يک کپسول هستهاي بوده است، اما خلبان تصميم گرفت براي کاهش وزن و افزايش مسافتي که هواپيما ميتواند طي کند، دو بمب را رها کند تا بتواندهواپيما را نجات دهد.

اگرچه هواپيما بعداً در نزديکي شهر «آتلانتيک سيتي» در ايالت نيوجرسي فرود اضطراري کرد، اما امکان يافتن دو بمبي که از ارتفاع 4500 و 2500 فوتي در حين پرواز پرتاب شده بود وجود نداشت؛ مقامات آمريکايي فرض را بر اين گذاشتند که اين دو بمب در اعماق اقيانوس غرق شدهاند.

 

حادثه هوايي در ايالت جورجيا

 

در 5 فوريه 1958، يک بمب افکن آمريکايي B-47 در حال انجام ماموريت آموزشي بود که با يک جنگنده F-85 در نزديکي شهر «ساوانا» در «جورجيا» برخورد کرد و بمب افکن آنقدر آسيب ديد که خلبان سه بار سعي کرد آن را در پايگاه نيروي هوايي هانتر فرود آورد، اما او نتوانست آنقدر سرعتش را کم کند تا با خيال راحت روي باند فرود بيايد.

در آن لحظه، خلبان تصميم گرفت يک بمب 400 پوندي (141 کيلوگرمي) را در نزديکي جزيره «تايبي» در «جورجيا» پرتاب کند. اين بمب با وجود سقوط از ارتفاع 7200 پايي منفجر نشد اما هنوز پيدا نشده است.

 

قايقي حامل يک بمب اتم

 

وبسايت «تسک اند پرپس» در ادامه گزارش خود درباره حوادث هستهاي ارتش آمريکا در دهههاي گذشته گزارش داد که در 25 سپتامبر 1959، يک قايق تندرو نيروي دريايي آمريکا حامل سلاح هستهاي در اقيانوس غرق شد. بر اساس پروژه «پيکان شکسته» انجام شده توسط دانشگاه کاليفرنياي جنوبي، خدمه 10 نفره قايق نجات يافتند، اما سلاح هستهاي که هنوز در اعماق اقيانوس آرام قرار دارد، پيدا نشد.

 

بمب هستهاي آويزان از شاخه درخت

 

در 24 ژانويه 1961 يک بمب افکن آمريکايي B-52 در کاروليناي شمالي حامل دو بمب هستهاي مارک 39 که هر کدام 253 برابر قويتر از «پسر کوچک» (بمبي که در هيروشيما منفجر شد) بودند در طوفان گرفتار شد و سقوط کرد و دو بمب هستهاي از آن به بيرون پرتاب شد.

يکي از اين دو بمب مجهز به چتر بود و به آرامي فرود آمد و در حالي که از شاخههاي درختي آويزان بود پيدا شد در حالي که سوئيج ايمني بمب در موقعيت مناسبي قرار داشت.

بمب ديگري اما چتر نداشت و سوئيچ آن نيز در حالت مسلح بود، اما به دلايل نامعلوم و خوشبخانه منفجر نشد و البته هيچ زماني نيز پيدا نشد.

 

يک بمب هيدروژني در اعماق آبهاي فيليپين

 

برخلاف بمب کاروليناي شمالي که بر روي خشکي ناپديد شد، در تاريخ دسامبر 1965 يک جنگنده آمريکايي از نوع A4 Skyhawk از بالاي ناو هواپيمابر «تيکوندروگا» در حالي که در درياي فيليپين در حال حرکت بود سقوط کرد.

اين جنگنده يک بمب گرما هستهاي (هيدروژني) B43 را به عنوان بخشي از يک تمرين آموزشي حمل ميکرد. امدادگران فقط کلاه ايمني خلبان را پيدا کردند، در حالي که بقاياي هواپيما و بمب در عمق 16000 فوتي زير سطح اقيانوس فرو رفت.

«هانس کريستنسن»، مدير پروژه اطلاعات هستهاي فدراسيون دانشمندان آمريکايي در پايان به وب سايت نظامي «تسک اند پرپس» گفت: اگرچه اين حوادث تلفات جاني يا آلودگي راديواکتيو نداشته است، اما به شدت بر اين نکته تاکيد ميکند که مهمترين عنصر سياست جنگ هستهاي هر کشوري اين است که «خودت را با سلاح هستهاي خود منفجر نکن».

کريستنسن تاکيد کرد که همه اين حوادث يادآور اين هستند که سلاحهاي هستهاي وجود دارند و ممکن است به حادثه منجر شوند.

منبع: فارس

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.