رئيس انجمن توليدکنندگان و تأمينکنندگان برنج ايران گفت: قيمت برنج ايراني روي شيب کاهشي قرار گرفته است.
محمد مختارياني، در برنامه «هشت صبح» از کاهش تدريجي قيمت برنج ايراني خبر داد و گفت: در حال حاضر قيمت برنج ايراني با شيب مناسبي در حال کاهش است و با آغاز فصل برداشت در حداکثر دو هفته آينده، اين روند کاهشي شتاب بيشتري خواهد گرفت.
وي با اشاره به ترکيب برنج وارداتي به کشور افزود: برنج هندي حدود 80 درصد و برنج پاکستاني حدود 20 درصد از واردات کشور را تشکيل ميدهد. قيمت برنج هندي در بازار متعادل بوده و حتي در دوره جنگ تحميلي 12 روزه نيز از نرخ مصوب فراتر نرفت.
مختارياني در ادامه با انتقاد از آمارهاي اعلامشده از سوي وزارت جهاد کشاورزي اظهار داشت: سال گذشته توليد برنج کشور 2 ميليون و 700 هزار تن اعلام شد که بههيچوجه با واقعيت همخواني نداشت. پيشبيني فعلي توليد بين يک ميليون و 600 تا يک ميليون و 800 هزار تن است که عددي منطقيتر و نزديکتر به واقعيت بهنظر ميرسد.
وي تأکيد کرد: بر اساس همين آمار نادرست، واردات برنج به ميزان کافي صورت نگرفت و کمبود اين کالا موجب ايجاد تلاطم و افزايش قيمت در بازار شد.
رئيس انجمن توليدکنندگان و تأمينکنندگان برنج ايران درباره وضعيت فعلي بازار گفت: قيمت برنج ايراني در مبدا طي روزهاي اخير بين 5 تا 10 هزار تومان به ازاي هر کيلوگرم کاهش يافته و اميد ميرود طي دو هفته آينده و با ورود به فصل جديد برداشت، به يک قيمت معقول برسد.
مختارياني در پايان تصريح کرد: برنج پاکستاني تا حدي از قيمت برنج ايراني تأثير ميپذيرد، اما برنج هندي تأثير يک به يک بر بازار داخلي ندارد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.