اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

50 هزار ميليارد تومان صرفه‌جويي با مديريت هوشمند يارانه آرد و نان

براساس گزارش اخير وزارت اقتصاد با اجراي طرح مديريت هوشمند يارانه آرد و نان از هدررفت 40 درصد يارانه آرد به ارزش 50 هزار ميليارد تومان جلوگيري خواهد شد.

50 هزار ميليارد تومان صرفه‌جويي با مديريت هوشمند يارانه آرد و نان

در جلسه ستاد هماهنگي اقتصادي دولت که به رياست آيتالله سيد ابراهيم رئيسي تشکيل شد، روند و نتايج اجراي طرح مديريت هوشمند يارانه آرد و نان (مهيا) در استانهاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت.

در اين جلسه گزارش وزارت امور اقتصادي و دارايي در زمينه دستاوردهاي اجراي طرح مديريت هوشمند يارانه آرد و نان مطرح و اعلام شد تاکنون 57 درصد نانواييهاي کشور زير پوشش اين طرح قرار گرفتهاند و قرار است تا پايان تيرماه اين رقم به 100 درصد برسد.

براساس همين گزارش برآوردهاي اوليه نشان ميدهد تاکنون 40 درصد يارانه آرد به ارزش سالانه معادل 50 هزار ميليارد تومان به صورت نان به مردم داده نميشد و هدر ميرفت، اما از اين پس و در نتيجه اجراي اين طرح به صورت حقيقي و در قالب خدمات ديگر به مردم بازميگردد.

در گزارش وزارت امور اقتصادي و دارايي آثار مثبت و سازنده حکمراني مبتني بر دادهها و اطلاعات به عنوان يکي ديگر از ويژگيها و نتايج اجراي طرح مديريت هوشمند يارانه آرد و نان مطرح شد که نشان ميدهد دولت هماکنون اشراف کاملتري بر ميزان هدررفت يارانهها در زنجيره تامين آرد و نان به دست آورده است.

رئيسجمهور در اين جلسه بار ديگر بر لزوم ثابت ماندن قيمت نان در سراسر کشور تاکيد کرد و گفت: هدف از اجراي اين طرح اصلاح زيرساختها و روشهاي پرداخت يارانه آرد و نان است و به هيچ عنوان افزايش قيمت نان مطرح نبوده و نخواهد بود.

رئيسي اظهار داشت: موفقيتهاي طرح مديريت هوشمند يارانه آرد و نان ميتواند به عنوان الگو در اختصاص يارانه براي ساير بخشها و در جهت شفاف‌‌سازي اجرايي شود.

رئيسجمهور تاکيد کرد: اراده و تصميم دولت بهينهسازي و منطقي کردن نظام يارانهها در کشور با هدف جلوگيري از هدررفت سرمايهها است و اين طرح پيگيري خواهد شد.

 

حذف يارانه نان، دست قاچاقچيان را قطع کرد

 

پيشتر ذبيحالله سلماني معاون توسعه مديريت و منابع وزارت امور اقتصادي و دارايي گفته بود که بعد از حذف يارانه نان در کشور، نان در بسياري از کشورهاي همسايه گران شد که نشان ميدهد، آرد در آن کشورها کم شده و پيش از اين قاچاق از ايران به آن کشورها انجام ميشد.

وي بيان کرد: يارانه نان و آرد در گذشته به جيب کشورهاي همسايه و مباحث رانت و قاچاق ريخته ميشد که حذف اين نوع يارانه، کار قاچاقچيان بسيار سخت شد.

وي يادآور شد: البته طرح حذف يارانه بنزين را در کيش هم به اجرا گذاشتيم، که تا حدودي هم موفق بوديم، اما اکنون اولويت حذف يارانه نان است.

معاون توسعه مديريت و منابع وزارت امور اقتصادي و دارايي گفت: ما ارز 240 هزار ريالي را ميگرفتيم و به واردکنندگان به قيمت 42 هزار ريال ميداديم، اما آنان کار ديگري با اين ارز ميکردند.

سلماني ادامه داد: وزارت امور اقتصادي و دارايي به عنوان کادر وزارتخانهها و دستگاههاي ديگر، کارهاي بزرگي همچون حذف يارانه را شروع کرد که در سند تحول دولت سيزدهم، 125 وظيفه اصلي برعهده اين وزارتخانه نهاده شده است.

 

نانواييها در کدام استانها هوشمند شدند؟

 

طرح نصب دستگاه کارتخوان و فروش هوشمند نان در انواع نانواييهاي کشور در 26 استان اجرايي شده است تا گامي ديگر در مسير توزيع عادلانه يارانهها و جلوگيري از قاچاق و فروش آرد خارج از شبکه توزيع برداشته شود.

طبق آمار فرد ايراني روزانه حدود 300 گرم نان مصرف ميکند که با توجه به جمعيت ايران، سالانه حدود 9 و نيم ميليون تن گندم در کشور نياز است اما در حال حاضر بيش از 11 و نيم ميليون تن گندم در کشور مصرف ميشود که اين شکاف مصرفي، حکايت از قاچاق وضايعات گسترده نان دارد و موجب هدر رفت بيش از دو ميليون تن گندم در کشور ميشود.

بر اين اساس طرح مردمي‌‌سازي و توزيع عادلانه يارانهها با هدف اصلاح اقتصادي و جلوگيري از فساد و رانت، کاهش تورم، کاهش فاصله اجتماعي همچنين اجراي عدالت اجتماعي از ارديبهشت امسال اجرايي شده است.

بخشي از اين طرح به ساماندهي آرد مورد نياز خبازيها اختصاص دارد تا يارانه پرداختي دولت به اين حوزه هدفمند شود؛ از اين رو در سيستم جديد فروش نان قرار است شهروندان مانند روال سابق و با همان قيمتهاي قبلي و بدون محدوديت، خريد خود را انجام دهند تنها تفاوتي که مردم با آن مواجه ميشوند خريد نان از طريق دستگاههاي کارتخواني است که در نانواييها نصب شده است.

اين دستگاههاي جديد که کار با آنها نيز چندان تفاوتي با کارتخوانهاي معمولي ندارد، با يک نرمافراز اندرويدي کار ميکند و هدف از ساخت و طراحي آن اين است که ميزان دقيق فروش نان و حتي نوع نان در نانوايي به دقت ثبت و رصد شود.

در اين دستگاههاي کارتخوان هوشمند، به هنگام خريد نان تصوير آن اعم از لواش، بربري، سنگک و... در آن نمايش داده ميشود و خريدار با لمس نوع نان و تعداد نان، مبلغ خريد را با کشيدن کارت پرداخت ميکند.

الزام اجراي طرح اين است که خريد نان در نانواييها حتما بايد با کارتهاي بانکي انجام شود و نانواييها نميتوانند از مشتريها پول نقد دريافت کنند چراکه قرار است هر نانوا به ميزان فروش خود از دولت يارانه دريافت کنند.

اجراي اين طرح سبب ميشود نانواييها کيفيت نان خود را افزايش دهند زيرا همه بايد از يک رويه مشخص پيروي کنند همچنين از قاچاق آرد و توزيع خارج از شبکه آرد نيز جلوگيري ميشود. با نصب دستگاه کارتخوان، تمامي نانواييها رصد ميشوند و در مرحله بعد هر نانوا براساس ميزان پخت نان يارانه دريافت ميکند.

اجراي اين طرح از ارديبهشتماه از استان زنجان کليد خورد و به تدريج استانهاي ديگر با تجهيز نانواييهاي خود به اين طرح پيوستند.

به گفته معاون برنامهريزي و اقتصادي وزارت جهاد کشاورزي مجري طرح هوشمندسازي نان وزارت اقتصاد است و با اجرايي شدن آن محدوديتي در عرضه نان بهوجود نميآيد و قيمت نان سنتي نيز تغييري نخواهد کرد.

محمد قرباني با اشاره به اينکه براي اجراي کامل اين طرح به 83 هزار دستگاه کارتخوان نياز دارد، تاکيد کرد: اکنون اين طرح در استانهاي زنجان، قزوين، چهارمحال و بختياري، فارس، تهران و برخي استانهاي ديگر در حال اجراست و پيشبيني ميشود اين طرح در پايان تير يا مردادماه در کل کشور اجرايي شود.

همچنين به گفته وزير امور اقتصادي و دارايي، ستاد ويژهاي براي بررسي کمفروشي آرد و نان تشکيل شده است و اين ستاد به صورت هوشمند در حال رصد موضوع است و با نانواييهايي که نان کمتري نسبت به آرد دريافتي عرضه کنند، برخورد قانوني ميشود.

رصد استانها نشان ميدهد که تاکنون تجهيز نانواييها در 25 استان آغاز شده و در استانهاي زنجان و قزوين به پايان رسيده است و در استانهاي آذربايجان غربي، البرز، خوزستان، سيستان و بلوچستان و کردستان مسئولان مربوطه در حال فراهم‌‌سازي زمينهها براي اجراي اين طرح هستند.

 

منبع: روزنامه کيهان

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.