اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نبرد با 5 ارتش و موازنه وحشت ايران

حمله 26 فروردين پس از تجاوز نظامي آشکار جنگنده‌هاي رژيم صهيونيستي در عصر روز 13 فروردين 1403 به ساختمان کنسولگري ايران در سوريه رخ داد. اين بزرگترين حمله نظامي به اراضي اشغالي در قرن بيست و يکم بود.

نبرد با 5 ارتش و موازنه وحشت ايران

حمله عصر سيزدهم فروردين هفتمين حمله اسرائيل به مستشاران ايران از 15 مهر 1402 تاکنون بود. يازدهم آذر، 4 دي، 30 دي، 13 بهمن، 11 اسفند، 7 فروردين موارد پيشيني بودند.

 

عبور رژيم صهيونيستي از خط قرمز ايران

اسرائيل قريب به 20 سال است که کارزار ترور را در قبال ايران در پيش گرفته است. اين کارزار ابتدا در عرصه ترور دانشمندان هستهاي و در ادامه به مستشاران نظامي ايران در سوريه رسيد.

اما رژيم همواره اين کارزار را در قالب راهبرد ابهام و عدم پذيرش انجام ميداد. تيم ترور داخل ايران از سازمانهاي تبهکار نظير تروريستهاي مجاهدين خلق بود و مستشاران ايراني نيز در قالب اهداف سوري هدف حمله قرار ميگرفتند.

اما روز 13 فروردين  براي اولين بار رژيم صهيونيستي به صورت علني ساختمان کنسولگري ايران را هدف قرار داد. اين حمله عبور از تمام خطوط قرمز بود.

سرلشکر حسين سلامي فرمانده کل سپاه در همين رابطه گفت: تصميم گرفتيم معادلهاي جديد بسازيم و آن معادله جديد اين است که از اين به بعد رژيم صهيونيستي در هر نقطهاي به منافع، داراييها، شخصيتها و شهروندان ما تعرض کند، از مبدا جمهوري اسلامي ايران او را مورد تهاجم متقابل قرار خواهيم داد.

 

پاسخ خارج از تصور ايران به رژيم صهيونيستي

بزرگترين حمله پهپادي-موشکي تاريخ ايران به رژيم صهيونيستي تبديل به بزرگترين حمله پهپادي تاريخ جهان شد. نيويورک تايمز به نقل از مقامات اسرائيلي نوشت: ايران 185 پهپاد، 36 موشک کروز و 110 موشک زمين به زمين به سمت اسرائيل شليک کرده است.

اين تعداد شليک موشک از سوي ايران در يک شب «بيسابقه» و به تنهايي ميتواند با کل موشکهايي که «ايران طي 40 سال شليک کرده» برابري کند.

موسسه موسوم به مرکز مطالعات عدم اشاعه «جيمز مارتين» بر روي برنامه موشکي ايران مطالعه کرده است. نتايج اين مطالعه از سوي موسسه ابتکار تهديد هستهاي (NTI) به تفکيک «سال»، «نام» و «نوع» موشک به تصوير کشيده شده است.

پايگاه داده اين انديشکده با مستندسازي همه پرتابهاي ايران از پايان جنگ تحميلي هشت ساله در سال 1988 ميلادي تا پاسخ موشکي ايران به پايگاه عين الاسد در سال 2020 مستند شده است.

ايران طبق برآورد مرکز مطالعات عدم اشاعه «جيمز مارتين» در مجموع فقط 173 شليک موشک طي بيش از 20 سال انجام داده است.  تعداد شليک موشک از سوي ايران تا قبل از عمليات تنبيهي بامداد 26 فروردين 1403 در قالب رزمايش، تست، پرتاب ماهواره بوده و درصد کمي از آن در موارد نظامي نظير حمله به مقر داعش و ارتش آمريکا به کار گرفته شده است.

لازم به ذکر است که ايران پيش از سال 1991 مسلح به صنعت موشکي نبود و ميتوان بازه زماني مذکور را از سال 1357 (انقلاب ايران) تا سال 1398 در نظر گرفت. به بيان ديگر، ايران طي 40 سال اين شليکها را انجام داده است. يعني هر سال تنها 4 شليک انجام شده است!

«اسکات ريتر» افسر اطلاعاتي سابق آمريکا در صفحه ايکس نوشت: «چشم در برابر چشم. ايران با حداقل هفت موشک مافوق صوت جديد خود به پايگاه هوايي نواتيم حمله کرد. نواتيم خانه جنگندههاي اف-35 است که به کنسولگري ايران در دمشق حمله کردند. حتي يک موشک ايراني رهگيري نشد.»

نکته حمله اين بود که رژيم صهيونيستي قريب به 10 روز است که در وضعيت آماده باش قرار دارد. پهپاد و موشک ايران از سد پدافندي حداقل 5 ارتش عبور و با «فلاخن داوود»، «پيکان» و «گنبد آهنين»  به عنوان سيستم پدافندي افسانهاي رژيم درگير شدند. با اين وجود، موشک به اهداف اسرائيلي برخورد کرد.

 

نبرد با پنج ارتش

«علي هاشم» خبرنگار سرشناس عرب نوشت که هدف ايران اين بودکه آسمان بالاي سر نتانياهو و [قلمروي رژيماش] را با موشک و پهپاد بپوشاند وعليرغم وجود لايههاي مختلف پدافند هوايي و سامانههاي آمريکايي، اسرائيلي، اردني، فرانسوي و انگليسي، موفق به انجام اين کار شد. اکنون منطقه منتظر حرکت اسرائيل است.

کارشناس الجزيره نيز در واکنش به عمليات ايران گفت: «امروز اسرائيل و آمريکا تلاش کردند توسط اظهاراتي طي پنج روز گذشته در خصوص پاسخ ايران هراس ايجاد کنند. خصوصاً که اينگونه نشان ميدادند که پاسخ ايران کمتر از وضعيتي خواهد بود که نشان دادهاند. اما پاسخ ايران انجام شد و بسيار بزرگتر از تصورات اسرائيل بود. اسرائيل برآورد غلط از وضعيت داشت و 700 نقطه در اسرائيل آژيرهاي خطر در آن روشن شد و دو پايگاه اصلي حتساريم و رامون به طور اساسي منهدم شدند که جنگندههاي اسرائيلي از آن حرکت کرده و کنسولگري در دمشق را هدف قرار داده بودند.

ايران قواعد درگيري که براي 45 سال ادامه داشت را شکست و اين حمله در حقيقت چهره منطقه در سطح منطقهاي و تنش فعلي را تغيير خواهد داد. اسرائيل بدين شکل خوار شد و نخواهد توانست اين بازدارندگي را از بين ببرد.»

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.