اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

درخواست ارمنستان از دادگاه لاهه براي اقدام عليه باکو

ارمنستان از ديوان بين‌المللي دادگستري (لاهه) خواست تا جمهوري آذربايجان را مسئول آنچه که پاکسازي قومي ارامنه در منطقه قره باغ خوانده است، اعلام کند.

درخواست ارمنستان از دادگاه لاهه براي اقدام عليه باکو

يگيشه کيراکاسيان نماينده ارمنستان در امور حقوقي بينالملل در دومين روز جلسه اين دادگاه عالي سازمان ملل گفت: «جمهوري آذربايجان پس از سالها تهديد به انجام اين کار، پاکسازي قومي منطقه را انجام داده و اکنون هم به شيوه اي نظام مند در حال از بين بردن تمامي آثار حضور قوميت ارامنه در قره باغ است».

وي افزود: هيچ مدرکي بهتر از تجاوزات مسلحانه اخير جمهوري آذربايجان در تبعيض نژادي که صلح و امنيت را بر هم زد و منجر به پاکسازي قومي در سراسر منطقه قره باغ شد، وجود ندارد.»

اين مقام ارمني در ادامه افزود: با وجود ابراز تاسف ارمنستان و جامعه جهاني، حتي اين دادگاه هم نتوانست جلوي پاکسازي نژادي را از سوي باکو بگيرد و جمهوري آذربايجان در سپتامبر 2023 (شهريور 1402) پس از 9 ماه گرسنگي دادن به ارمنيان ساکن قره باغ از طريق انسداد گذرگاه لاچين، يک حمله غيرقانوني را آغاز کرد، صدها نفر را کشت و بيش از 100 هزار نفر ديگر از ارمني هاي ساکن اين منطقه را مجبور به مهاجرات اجباري کرد.

اظهارات کيراکاسيان در حالي است که جمهوري آذربايجان ديروز دوشنبه به دادگاه لاهه اعلام کرد که بيشتر شکايتهاي ارمنستان عليه باکو، مربوط به درگيريهاي مسلحانه بر سر قره باغ در حيطه معاهده سازمان ملل نيست.

اين کشور همچنين ايروان را متهم کرده است که پيش از ارجاع پرونده به ديوان بينالمللي دادگستري، در مذاکرات شرکت نکرده است؛ ادعايي که کيراکاسيان آنها را رد نموده است.

نماينده ارمنستان در امور حقوقي بين الملل در همين زمينه خاطرنشان کرد: ايروان با حسن نيت با باکو مذاکره کرده و اين گفتوگوها را بسيار فراتر از منافع خود دنبال کرده است.

وي تاکيد کرد: ارمنستان هيچ ادعايي بر سر قلمروي جمهوري آذربايجان ندارد و متعهد به ايجاد شرايط براي صلح واقعي و پايدار است.

اين مقام دولت ايروان در ادامه افزود: تاريخ به ما آموخت که صلح واقعي براساس عدالت، مسئوليت پذيري، حقيقت و سازش است.

درگيري بر سر قرهباغ سابقه طولاني و تاريخي دارد ولي درگيرهاي معاصر در اين منطقه از ابتداي سال 1990 ميلادي و همزمان با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي (سابق) ميان کشورهاي تازه استقلال يافته جمهوري آذربايجان و ارمنستان آغاز و در سال 1994 پس از کشته شدن 30 هزار نفر از سوي دو طرف متوقف شد.

پس از جنگ دوم قرهباغ در سال 2020 که با قرارداد آتشبس به ميانجيگري روسيه به پايان رسيد، سه تا شش هزار نيروي حافظ صلح روسي در منطقه مستقر شدند و تلاش براي برقراري آتش بس بين طرفين آغاز شد ولي طي حدود چهار سال گذشته، آتش بس بين طرفين آذربايجاني و ارمني بارها نقض شد.

درنهايت هم ارامنه قره باغ، پس از يک عمليات نظامي 24 ساعته توسط ارتش جمهوري آذربايجان، در تاريخ 20 سپتامبر (29 شهريور) مجبور به اعلام آتش بس با باکو شدند و اندکي بعد رهبري ارامنه ساکن قرهباغ خواستار خروج ساکنان آن از اين منطقه شدند و تمامي 120 هزار نفر جمعيت ارامنه اين منطقه را ترک کردند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.