اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آمادگي کشورهاي اروپايي براي به رسميت شناختن فلسطين

دومين نشست کميته ويژه بررسي پذيرش اعضاي جديد در سازمان ملل براي بررسي عضويت کامل فلسطين روز پنجشنبه در شوراي امنيت برگزار شد و با عدم رسيدن اعضاي شورا به اجماع بر سر پذيرش فلسطين در سازمان ملل، به پايان رسيد. اين در حالي است که طبق گفته رئيس دوره‌اي شوراي امنيت، دو سوم اعضاي اين شورا با پذيرش فلسطين به عنوان يکي از اعضاي سازمان ملل موافق بودند.

آمادگي کشورهاي اروپايي براي به رسميت شناختن فلسطين

محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين، سال 2011 درخواست عضويت کشورش در سازمان ملل را مطرح کرد، اما در آن زمان هم با اين درخواست موافقت نشد و در سال 2012 فلسطين تنها توانست به عنوان ناظر غيرعضو در سازمان ملل پذيرش شود. هفته گذشته نيز تشکيلات خودگردان براي بار ديگر درخواست عضويت کامل فلسطين در سازمان ملل را به شوراي امنيت ارسال کرد و جلسات بررسي اين درخواست از روز دوشنبه گذشته در شورا آغاز شد، اما باز هم نتيجه مثبتي براي فلسطين در پي نداشت.

به نظر ميرسد مخالفت آمريکا اصليترين دليل عدم دستيابي به توافق براي عضويت کامل فلسطين در سازمان ملل باشد، کما اينکه رابرت وود، معاون نماينده آمريکا در سازمان ملل نيز در روز نخست بررسي عضويت فلسطين، تاکيد کرد به رسميت شناختن کشور فلسطين تنها در چارچوب توافق با اسرائيل ممکن است، نه در جلسات سازمان ملل.

اگرچه عضويت فلسطين در سازمان ملل فعلا با شکست مواجه شده است، اما تعدادي از کشورهاي اروپايي از مدتي قبل اعلام کردهاند آماده به رسميت شناختن فلسطين هستند. اسپانيا، ايرلند، مالت، اسلووني و نروژ تعدادي از کشورهاي اروپايي اند که اخيرا و از پس از شدت گرفتن جنايات اسرائيل در غزه، اعلام کردند آمادگي به رسميت شناختن فلسطين به عنوان يک کشور مستقل را دارند و از عضويت اين کشور در سازمان ملل حمايت ميکنند. به علاوه استراليا نيز اعلام کرده در حال انجام بررسيهاي لازم براي به رسميت شناختن فلسطين است.

«جعفر قنادباشي» تحليلگر مسائل خاورميانه در گفتوگو با ايسنا با بيان اينکه طوفانالاقصي دستاورد بسياري خوبي به لحاظ احياي انديشه آزادي فلسطين در ميان افکار عمومي جهان داشت، اظهار کرد: طوفانالاقصي باعث شد مبارزات برحق فلسطينيها توسط ملتهاي مختلف مورد تاييد قرار گيرد. تا پيش از طوفانالاقصي، شايد هيچ گاه آمريکا و اسرائيل فکرش را هم نميکردند که مردم فلسطين بتوانند بدون دارا بودن دستگاههاي تبليغاتي، اين طور حمايت افکار عمومي را جلب کنند و تبليغات غرب براي جلوه دادن حماس و مردم غزه به عنوان تروريست، خنثي شود. لذا طوفانالاقصي باعث شد هم حق بودن مواضع و خواستههاي فلسطينيها به اثبات برسد و هم ددمنشي و جنايتکار بودن صهيونيستها براي تمام مردم دنيا روشن شود.

وي با اشاره به اعلام آمادگي تعدادي از کشورهاي اروپايي براي به رسميت شناختن فلسطين و همچنين برگزاري جلسه شوراي امنيت براي پذيرش فلسطين در سازمان ملل، افزود: اگرچه اين يک دستاورد محسوب ميشود و نشان ميدهد کشورهاي غربي هم پذيرفتهاند که بايد فلسطين را به عنوان يک کشور مستقل شناسايي کنند، اما نميتوان اين اقدام اروپا را حسن نيت کامل دانست و حتما در پشت آن يک سري فريبکاريها نيز وجود دارد.

اين تحليلگر مسائل خاورميانه ادامه داد: منظور استراليا و تعدادي از کشورهاي اروپايي از اعلام آمادگي براي شناسايي فلسطين، اين است که آنان آمادگي همراهي با طرح دودولتي را دارند، نه اينکه حاکميت و مالکيت کامل مردم فلسطين بر تمام سرزمينشان را بپذيرند. لذا به نظر ميرسد بخشي از اظهارات مقامات اروپايي براي به رسميت شناختن فلسطين، در راستاي تحقق طرح دودولتي است که مورد تاييد حماس و مردم غزه هم قرار ندارد.

قنادباشي اضافه کرد: همچنين دولتهاي غربي در حالي از به رسميت شناختن و عضويت فلسطين در سازمان ملل حمايت ميکنند که خودشان هم ميدانند به دليل مخالفتهاي آمريکا با عضويت فلسطين، اين امر عملا ممکن نيست. لذا تنها براي اينکه به اعتراضات مردمشان پاسخ دهند، سعي دارند خود را به عنوان طرفداران فلسطين نشان دهند.

وي ادامه داد: به علاوه غرب در پي اين است که با حمايت از عضويت فلسطين در سازمان ملل و به رسميت شناختن دولت فلسطين، موقعيت تشکيلات خودگردان را احيا کند. تشکيلات خودگردان وجهه خوبي را در ميان مردم فلسطين ندارد و همواره متهم به همکاريهاي اطلاعاتي و امنيتي با اسرائيل است و عمده فلسطينيان، تشکيلات خودگردان را شريک جنايات اسرائيل ميدانند. تا کنون رژيم صهيونيستي با همکاريهاي تشکيلات موفق شده به بسياري از اهداف ضدفلسطيني خود برسد. لذا غرب واسرائيل خواهان اين هستند که جايگاه تشکيلات خودگردان در بين مردم فلسطين را تقويت کنند تا از اين طريق بتوانند حاکميت غزه را هم در اختيار آن قرار دهند و بدين ترتيب بر غزه هم مانند کرانه باختري، اعمال نفوذ کنند.

اين تحليلگر مسائل خاورميانه با بيان اينکه بنا به همين دلايل، گروههاي مبارز فلسطيني مانند حماس و جهاد از جلسه شوراي امنيت براي عضويت فلسطين در سازمان ملل استقبال نکردند، گفت: در نتيجه حمايتهاي جهاني از آرمان آزادي فلسطين، اکنون وضعيت جهان بر روي ريلي قرار گرفته که روزي لاجرم دولت مستقل فلسطيني در سرزمين فلسطين تشکيل خواهد شد و سازمان ملل نيز ناگزير خواهد بود آن را بپذيرد. اکنون و در اثر نتايج طوفانالاقصي، احتمال به رسميت شناخته شدن فلسطين به عنوان کشور و دولتي مستقل بسيار افزايش يافته و تحقق اين امر نياز به سياستهاي فريبکارانه غربيها ندارد.

قنادباشي افزود: اکنون اتهامات تروريستي عليه حماس و مردم غزه هيچ اعتباري در افکار عمومي جهان ندارد، ديگر به هيچ کدام از صحبتهاي مقامات صهيونيستي عليه فلسطينيها توجهي نميشود و همچنين مقبوليت حماس و تفکر مقاومت در بين مردم فلسطين بر همگان آشکار شده است. اينکه ميبينيم مردم غزه تا کنون بيش از 33 هزار شهيد دادهاند اما هيچ اعتراضي به حماس نميکنند، نشان ميدهد خواسته حقيقي مردم فلسطين چيست. همه اينها زمينه وادار شدن کشورهاي جهان و سازمان ملل به پذيرش کشور مستقل فلسطيني در سرتاسر اراضي اشغالي را فراهم ميکند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.