اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

معاون علمي، فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان رييس‌جمهوري:

ايران رتبه 17 هوش مصنوعي را در جهان دارد

معاون علمي، فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان رييس‌جمهوري از رتبه هفدهم ايران در زمينه هوش مصنوعي در جهان خبر داد.

14:46
ايران رتبه 17 هوش مصنوعي را در جهان دارد

به گزارش تسنيم، نشست خبري ساليانه دکتر روحالله دهقاني معاون علمي، فناوري و اقتصاد دانشبنيان رييسجمهوري در محل معاونت علمي برگزار شد.

دکتر دهقاني در ابتداي اين نشست خبري اظهار کرد: سال گذشته يک گفتگوها و تعاملات زيادي انجام شد تا يک مرکز ملي توسعه هوش مصنوعي و شوراي راهبري هوش مصنوعي تشکيل شود. ما مدلهاي مختلفي را از کشورهاي ديگر بررسي کرديم و با دهها ساعت جلسه توسط متخصصان حوزه هوش مصنوعي به اين نتيجه رسيديم که مرکز ملي هوش مصنوعي داشته باشيم که شامل نظارت، تنظيمگري و... است.

 وي گفت: در اسفندماه سال گذشته مرکز ملي هوش مصنوعي تأسيس شد و اعضاي شوراي ملي راهبري هوش مصنوعي معرفي شدند، و جلسات متعددي با سرمايهگذاران دولتي و صندوقهاي بزرگ کشور انجام شد و يک صندوق توسعه هوش مصنوعي تشکيل شد و اين صندوق با سرمايهگذاري 10 هزار ميلياردي برنامهريزي شد.

دهقاني ادامه داد: کارهاي عملياتي زيادي انجام شده است و يک مرکز ملي در نخستين گام يک اپراتور هوش مصنوعي بالا بياورد که خدمات مختلفي از جمله ديتاسنتر بزرگ و کتابخانههاي زبان تصويري ارايه ميکند.

 معاون علمي رييس جمهور گفت: ما از نظر دانش فني و توليد مقالات علمي رتبه 17 را داريم اما در حوزه کاربردها رتبه 70 يا 80 را داريم که بهخاطر نبود زيرساختها است.

وي ادامه داد: اين مرکز زير نظر رياستجمهوري تشکيل ميشود، معاونت علمي وظيفه حمايت از توسعه فناوري را دارد. ستاد توسعه فناوريهاي هوش مصنوعي وظيفه حمايت از هوش مصنوعي را دارد.

 دهقاني گفت: امسال تا آخر سال به چندصد GPU دسترسي پيدا ميکنيم البته بحثهاي تحريمي شديدي در اين موضوع وجود دارد و ما نيز از همه دانشگاهها و اساتيد دعوت ميکنيم در اينجا شرکت کنند.

وي گفت: يکي از مراحل بلوغ بعضي از شرکتهاي دانشبنيان که مصداق اقتصاد مردمي هستند عرضه آنها در بازار سرمايه است و ما رشد نهايي شرکتها را زماني ميدانيم که وارد بورس شوند و براي وارد شدن به بورس نيز بايد صلاحيت هاي زيادي مي مورد بررسي قرار بگيرد.

دهقاني تأکيد کرد: هيچ لزومي ندارد که هر شرکتي که ميخواهد دانشبنيان شود بايستي به معاونت علمي ورود کند. براي شرکتهايي که مسايل آنها با ابعاد حکمراني ارتباط دارد مثلاً دادههاي کلان دارند يک مرحله ديگري بررسي ميشود که يک کارگروه در معاونت علمي است.

 معاون علمي رييس جمهور با اشاره به نحوه ارزيابي شرکتهاي دانشبنيان در مدل جديد گفت: در نظام جديد ارزيابي دانشبنيان علاوه بر سطح فناور، ميزان گردش مالي شرکتها بررسي ميشود به عنوان مثال شرکتهاي نوع 1 بودند که در بازنگري به شرکتهاي نوپا تبديل شدند.

 وي گفت: اولين فايده مدل جديد ارزيابي شرکتهاي دانشبنيان آن است که حجم صادراتي شرکتهاي دانشبنيان مشخص مي‌‌شود. يک نکته ديگر آن است که 10 پارک علم و فناوري در کشور کارگذار شرکتهاي نوپا شدند و اين شرکتهاي نوپا را پارکهاي علم و فناوري ارزيابي ميکنند و حتي ممکن است غيرحضوري باشد.

 وي خاطرنشان کرد: معاونت علمي 4 وظيفه دارد که شامل حمايت از توسعه انديشهورزي، حمايت از توسعه علم، حمايت از توسعه فناوري ، حمايت از توسعه اقتصاد دانشبنيان و کارآفرين است که اين 4 تا ارکان معاونت علمي هستند.

دهقاني فيروزآبادي گفت: سال گذشته 8 انديشکده دانشبنيان شدند. در فاز علم سال گذشته صندوق حمايت از پژوهشگران به بنياد علم تبديل شد و بسياري از دانشگاهيان تاثير بنياد علم را ديدند.

 وي ادامه داد: در حوزه فناوري ستادهاي توسعه فناوري را ايجاد کرديم و ستادهاي رو به آينده مثل هوش مصنوعي و کوانتوم و نانو به ستادهاي توسعه فناوري تبديل شدند.  در حوزه اقتصاد نيز معاونت علمي ستادهاي توسعه اقتصاد دانشبنيان را تشکيل دادند.

 

هواپيماي مسافربري 72 نفره از نظر فني اصلا زيرساخت ندارد/

اين پروژه جوابگوي صنعت هواپيمايي نيست

 

معاون علمي، فناوري و اقتصاد دانش بنيان درباره آخرين وضعيت ساخت هواپيماي مسافربري 72 نفره که به عنوان يک پروژه دانشگاهي در دانشگاه اميرکبير پيگيري مي شود ، گفت: از اين پروژه بازديد کرديم ، پروژه خوبي است اما از نظر فني اصلا زيرساخت ندارد. اين پروژه در 7-8 جلسه بررسي شد و مشخص شد که به دلايل متعدد ، پروژه اي نيست که جوابگوي صنعت هواپيمايي باشد .

 وي ادامه داد: تصميم بر اين شد شرکت هاي دانش بنيان توانمند در اين حوزه به سراغ ساخت و طراحي بخش هاي مختلفي از جمله سيم هاي کنترل ، ناوبري هدايت، ابزارهاي موتور بروند و همچنين با کشورهايي که روابط خوبي داريم، در صنعت هوايي کنسرسيوم تشکيل دهيم. در نهايت جمع بندي شد که به عنوان عضوي از يک کنسرسيوم در ساخت يک هواپيماي جديد روسيه مشارکت داشته باشيم.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.